četrtek, 19. marec 2020

LETO V PIXLIH - čas za novo objavo na blogu



Čeprav je bil moj blog v zadnjem letu »mrtev«, ne pomeni, da sama nisem bila aktivna, ampak za vse želene aktivnosti ni bilo časa (beri: še en majhen otrok :)). S tem letom bom torej poskusila nazaj oživeti moje objave in mogoče mi bo uspelo urediti tudi kak priročnik, kjer bodo zbrane vse dosedanje vaje in še kakšna zraven. Danes predstavljam vajo pobrano s Pinteresta –

LETO V PIXLIH
Ta pripomoček je eden izmed tistih, ki so namenjeni sprotnemu beleženju razpoloženja. Včasih se zgodi, da se pred vrati svetovalne službe znajde dijak, ki pravzaprav ne ve, kako se počuti. Zdi se mu, da je en dan super, drug dan je popolnoma »fuč«; ne zna opredeliti svojega splošnega počutja, je morda dobil nova zdravila (npr. antidepresive) in takrat se z njim navadno dogovorimo, da bo beležil svoje razpoloženje (npr. v obliki dnevnika). Ta oblika, ki jo predstavljam danes se mi zdi zabavna in enostavna, saj dijak ne rabi vložiti veliko časa in truda v to, da dnevno pobarva en kvadratek.

KAKO IZDELAM PRIPOMOČEK

Potrebujem:

- predlogo, ki je dostopna TUKAJ
- tiskalnik
- barvice

Dijaku natisnemo delovni list (lahko tudi na barvi papir svetle barve).
KAKO POTEKA VAJA

Dijaku rečemo, naj določi barve posameznim razpoloženjem in pobarva okvirčke v legendi. Na koncu legende lahko doda tudi svoja razpoloženja. Nato mora vsak dan v skladu s svojim razpoloženjem pobarvati okvirček v veliki tabeli (npr. v legendi razpoloženja »Jezen, vznemirjen, tečen, zatežen, nergaški« označi z rdečo barvo in ko se tako počuti z enako barvo pobarva okvirček v veliki tabeli). Pomembno je, da dijak označi čustva oz. razpoloženja, ki so prevladovala v določenem dnevu. Lahko se dogovorimo, da nam tedensko pokaže svojo tabelo in potem se z njim pogovorimo. Dijak bo zelo nazorno videl, katera čustva so pri njemu najbolj pogosta.  

Ni komentarjev:

Objavite komentar