sobota, 11. februar 2017

Kocka za spoznavanje


Med opravljanjem pripravništva na Škofijski gimnaziji A. M. Slomška v Mariboru, sem v svetovalni službi med pripomočki svetovalne delavke opazila kocko z različnimi vprašanji. Odkrito rečeno se ne spomnim več, kakšna vprašanja so bila na njej, vem pa, da se mi je že takrat to zdel zabaven način za začetek pogovora. Sama sem izdelala kocko z vprašanji za spoznavanje z dijakom, ki je namenjena tudi temu, da se prebije led, sprosti ozračje, da se dijak osredotoči na uro s psihologom ipd.

KAKO IZDELAM PRIPOMOČEK?

Potrebujem:
* predlogo, ki je dostopna TUKAJ
* tiskalnik
* barvni karton
* lepilo
* škarje
* po želji samolepilno folijo za plastificiranje 

Predloga se natisne, prilepi na barvni karton, obreže po zunanjih črtah in zloži po notranjih. Lahko se predlogo natisne direktno na debelejši papir ali karton. Nato se sestavi in zalepi kocka. Za daljšo obstojnost priporočam, da se kocka oblepi s samolepilno folijo (s takšno, kot smo nekoč zavijali delovne zvezke :))  

KAKO POTEKA VAJA?

Dijak na začetku srečanja meče kocko. Ko se kocka ustavi, odgovori na vprašanje, ki je na vrhu kocke. Kocko meče tako dolgo, dokler ne odgovori na vseh šest vprašanj. Med odgovarjanjem lahko psiholog postavlja dodatna vprašanja.





Ni komentarjev:

Objavite komentar